LIOFILIZACJA NA MIARĘ TWOJEJ BRANŻY!
Nasze liofilizatory znajdują zastosowanie w wielu sektorach – od gastronomii po BIO przetwórstwo.
Wybierz swoją branżę i zobacz, jak możesz wykorzystać liofilizację!
Wybierz swoją branżę i zobacz, jak możesz wykorzystać liofilizację!
HoReCa
Liofilizacja w gastronomii – świeżość i nowe możliwości w menu. Odkryj, jak zachować smak na dłużej!
Przetwórstwo rolno-spożywcze
Zachowaj smak i wartości odżywcze owoców, warzyw, ziół, mięsa, nabiału i produktów pszczelich. Naturalna konserwacja bez utraty jakości!
BIO
Idealne rozwiązanie dla naturalnej żywności, suplementów i kosmetyków eko. Pełnia smaku i wartości odżywczych w ekologicznej formie!
LIOFILIZATORY FROSTX - DOPASOWANE DO TWOICH POTRZEB
W naszej ofercie znajdziesz urządzenia w trzech seriach: M, L oraz LAB – dopasowane do różnych skal produkcji.
Sprawdź poniżej, która seria najlepiej odpowiada potrzebom Twojej branży.
Sprawdź poniżej, która seria najlepiej odpowiada potrzebom Twojej branży.
Kompaktowe liofilizatory serii M
Kompaktowe liofilizatory do owoców, warzyw, mięs, nabiału, ziół i wielu innych produktów. Niewielkie gabaryty urządzeń tej serii sprawiają, że są doskonałym wyborem dla restauracji, cukierni, producentów owoców oraz przedsiębiorców, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z liofilizacją.
Liofilizatory laboratoryjne
Liofilizatory serii LAB przeznaczone są głównie do laboratoriów oraz instytucji badawczych. Różne wydajności pozwalają na dostosowanie odpowiedniej maszyny do spersonalizowanych potrzeb.
Seria FrostX LAB to :
- Możliwość precyzyjnego ustawienia ciśnienia (1Pa) oraz temperatury (1K).
- Ciągły monitoring parametrów na wyświetlaczu LCD.
- Możliwość połączenia komputera PC, zapis wszystkich parametrów z rozdzielczością 1 sekundy.
- Wielopunktowy pomiar temperatury.
- Możliwość zainstalowania dodatkowych urządzeń wewnątrz komory oraz wprowadzenia przewodów sygnałowych oraz napięciowych na zewnątrz urządzenia (dodatkowy przepust próżniowy).
- Możliwość przyspieszonego mrożenia produktów z zastosowaniem wymuszonej cyrkulacji powietrza wewnątrz komory.