LIOFILIZACJA NA MIARĘ TWOJEJ BRANŻY!

Nasze liofilizatory znajdują zastosowanie w wielu sektorach – od gastronomii po BIO przetwórstwo.
Wybierz swoją branżę i zobacz, jak możesz wykorzystać liofilizację!

HoReCa

Liofilizacja w gastronomii – świeżość i nowe możliwości w menu. Odkryj, jak zachować smak na dłużej!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przetwórstwo rolno-spożywcze

Zachowaj smak i wartości odżywcze owoców, warzyw, ziół, mięsa, nabiału i produktów pszczelich. Naturalna konserwacja bez utraty jakości!

CZYTAJ WIĘCEJ

BIO

Idealne rozwiązanie dla naturalnej żywności, suplementów i kosmetyków eko. Pełnia smaku i wartości odżywczych w ekologicznej formie!

CZYTAJ WIĘCEJ

LIOFILIZATORY FROSTX - DOPASOWANE DO TWOICH POTRZEB

W naszej ofercie znajdziesz urządzenia w trzech seriach: M, L oraz LAB – dopasowane do różnych skal produkcji.
Sprawdź poniżej, która seria najlepiej odpowiada potrzebom Twojej branży.

Kompaktowe liofilizatory serii M

Kompaktowe liofilizatory do owoców, warzyw, mięs, nabiału, ziół i wielu innych produktów. Niewielkie gabaryty urządzeń tej serii sprawiają, że są doskonałym wyborem dla restauracji, cukierni, producentów owoców oraz przedsiębiorców, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z liofilizacją.

Kompaktowe liofilizatory serii L

Seria dużych liofilizatorów o zwiększonej wydajności. Są równie uniwersalne co ich mniejsze odpowiedniki z serii M, jednak większa powierzchnia suszenia oraz moc sprawia, że znajdują zastosowanie w średnich i dużych przedsiębiorstwach.

Liofilizatory laboratoryjne

Liofilizatory serii LAB przeznaczone są głównie do laboratoriów oraz instytucji badawczych. Różne wydajności pozwalają na dostosowanie odpowiedniej maszyny do spersonalizowanych potrzeb.

Seria FrostX LAB to :

  • Możliwość precyzyjnego ustawienia ciśnienia (1Pa) oraz temperatury (1K).
  • Ciągły monitoring parametrów na wyświetlaczu LCD.
  • Możliwość połączenia komputera PC, zapis wszystkich parametrów z rozdzielczością 1 sekundy.
  • Wielopunktowy pomiar temperatury.
  • Możliwość zainstalowania dodatkowych urządzeń wewnątrz komory oraz wprowadzenia przewodów sygnałowych oraz napięciowych na zewnątrz urządzenia (dodatkowy przepust próżniowy).
  • Możliwość przyspieszonego mrożenia produktów z zastosowaniem wymuszonej cyrkulacji powietrza wewnątrz komory.