Kompaktowe liofilizatory serii M

Kompaktowe liofilizatory do owoców, warzyw, mięs, nabiału, ziół i wielu innych produktów. Niewielkie gabaryty urządzeń tej serii sprawiają, że są doskonałym wyborem dla restauracji, cukierni, producentów owoców oraz przedsiębiorców, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z liofilizacją.

Kompaktowe liofilizatory serii L

Seria dużych liofilizatorów o zwiększonej wydajności. Są równie uniwersalne co ich mniejsze odpowiedniki z serii M, jednak większa powierzchnia suszenia oraz moc sprawia, że znajdują zastosowanie w średnich i dużych przedsiębiorstwach.

Liofilizatory laboratoryjne

Liofilizatory serii LAB przeznaczone są głównie do laboratoriów oraz instytucji badawczych. Różne wydajności pozwalają na dostosowanie odpowiedniej maszyny do spersonalizowanych potrzeb.
Seria FrostX LAB to :
- Możliwość precyzyjnego ustawienia ciśnienia (1Pa) oraz temperatury (1K).
- Ciągły monitoring parametrów na wyświetlaczu LCD.
- Możliwość połączenia komputera PC, zapis wszystkich parametrów z rozdzielczością 1 sekundy.
- Wielopunktowy pomiar temperatury
- Możliwość zainstalowania dodatkowych urządzeń wewnątrz komory i wprowadzenia przewodów sygnałowych oraz napięciowych na zewnątrz urządzenia (dodatkowy przepust próżniowy)
- Możliwość przyspieszonego mrożenia produktów z zastosowaniem wymuszonej cyrkulacji powietrza wewnątrz komory.